luni, 21 ianuarie 2008

Din 2011 Renault va fi electric în Israel

Astăzi la Ierusalim s-a semnat un parteneriat între proiectul Better Place şi Renault-Nissan. Proiectul prevede ca până în 2011 Renault-Nissan să producă în masă autovehicule electrice iar Better Place să construiască o reţea naţională de reîncărcare a acestor autovehicule. De asemenea guvernul israelian va reduce impozitele celor ce folosesc autovehicule electrice. Semnarea acestui parteneriat răspunde cererii de a utiliza surse regenerabile de energie, cerere adresată de guvernul israelian industriei auto.
Poriectul vine cu câteva noutăţi în premieră absolută pe piaţa auto:

  • 100% electric: Autovehiculele Renault vor fi propulsate doar electric, costul de operare fiind echivalent consumului de 1,6 litrii de benzină pentru 100km parcurşi.
  • model de afacere inovativ: deşi autovehiculele se vor afla în proprietatea utilizatorilor, pentru folosirea bateriilor şi pentru reîncărcarea acestora se va plăti o taxă lunară. Acest model este asemănător telefoniei mobile în care consumatorul cumpără un telefon mobil dar pentru a-l folosi plăteşte un abonament lunar.
  • cost de folosire redus: datorită reducerii impozitelor oferită de guvernul israelian până în 2019 şi consumului redus de electricitate costul total de utilizare al unui automobil electric va fi mai mic decât pentru un automobil clasic
  • reţea naţională de reîncărcare: Better Place va crea o reţea naţională de 500.000 e puncte în care vor putea fi schimbate bateriile reîncărcabile. Nissan, în parteneriat cu NEC, a creat o baterie ce răspunde necesităţilor autovehiculelor electrice. Întreaga reţea va fi testată începând cu acest an.

Niciun comentariu:

 
eXTReMe Tracker