miercuri, 5 septembrie 2007

Citroen C-Cactus

După ce cu nu mult timp în urmă am dezbătut problema maşinilor curate prezentăm o nouă provocare. Deocamdată această provocare prezentată la Frankfurt Motor Show a rămas în stadiu de prototip.

C-Cactus este un automobil ce îşi propune să doboare recordurile de emisii de CO2 cu o valoare de numai 78g/km. Urmaşul lui C4 va fi propulsat de un motor diesel HDi de 70CP în tandem cu un motor electric de 30CP. Având o greutate de 1 306kg C-Cactus are un consum mixt de 3,4l/100km. Deşi consumul este mai mare decât cel înregistrat de Audi A2, motorul diesel de generaţie mai nouă, în tandem cu motorul electric, reuşeşte reducerea emisiilor de noxe.



Noul C-Cactus aduce în plus nu numai reducerea consumului de carburant şi a emisiilor poluante ci şi un nou proces de fabricaţie bazat pe materiale ecologice, reducerea drastică a numărului de componente şi eliminarea unor subansambluri tradiţionale ce însă nu au rol în funcţionarea automobilului, siguranţa sau confortul pasagerilor. O astfel de modificare este eliminarea tabloului de bord, după cum se vede în imaginile de mai jos:






Citroen a mai prezentat un model hibrid sport C-Metisse, model propulsat de un motor V6 diesel de 205CP şi două motoare electrice, model ce deşi atinge 100km/h în 6,2 secunde şi o viteză maximă de 250km/h are un consum de 5,6l/100km:


Niciun comentariu:

 
eXTReMe Tracker