joi, 6 septembrie 2007

Volksvagen spune nu CO2-ului



Carbonfund.org, companie specializată în tranzacţionarea offseturilor de carbon(certificate verzi), a anunţat un parteneriat cu Volkswagen SUA, parteneriat ce aduce o contribuţie semnificativă în lupta contra încălzirii globale. Primul proiect din acest parteneriat este cel mai mare program de tranzacţionare de certificate verzi. Să zicem şi ce se va întâmpla:
Începând cu 1 septembrie 2007 şi până în 2 ianuarie 2008, fiecare autovechiul vândut de Volkswagen va avea anulate emisiile de CO2 pentru primul an de folosire.
Mai concret, Carbonfund.org va neutraliza emisiile CO2 ale acestor automobile prin achiziţionarea şi reîmpădurirea a 455 ha din lunca inferioară a râului
Mississippi. Acest proiect va îndeplini standardele internaţionale de calculare a absorbţiei de CO2 pentru a permite emiterea de certificate verzi ce pot fi tranzacţionate. Certificatele vor fi achiziţionate de Volkswagen pentru a acoperi emisiile medii de CO2 ale automobilelor comercializate pe piaţa americană.
Pentru prima dată vizitatorilor sitului Volkswagen USA le va fi prezentată cantiatea de CO2 emis de fiecare opţiune adăugată automobilului.
Îmi perimit să-l citez pe fostul-viitor preşedinte al SUA Al Gore:
"In America, political will is a renewable resource." (În America, voinţa politică este o resursă neepuizabilă),
mai mult îmi permit chiar să-l parafrazez:
"In America, political will is a renewable resource, with the help of Europe's car manufacturers" (În America, voinţa politică este o resursă neepuizabilă cu ajutorul constructorilor europeni de automobile).

Niciun comentariu:

 
eXTReMe Tracker