joi, 17 ianuarie 2008

Biodieselul creşte preţurile alimentelor

Foto: Wikipedia.
Săptămâna aceasta Executivul Uniunii Europene a recunoscut că nu a analizat efectele negative din punct de vedere economic, ecologic şi social al folosirii biodieselului la scară largă.

Mi-aş dori ca oficialii UE să fi citit acest articol care l-am scris în urmă cu 9 luni.

Comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, a anunţat că vor fi regândite politicile ce încurajează producţia biodieselului. Aceasta după ce organizaţiile ecologiste au avertizat că producerea biodieselului conduce la distrugerea pădurilor şi altor habitate naturale pentru transformarea acestor terenuri în suprafeţe arabile. Comisarul pentru mediu a declarat:

„Am constatat ca problemele ecologice si sociale generate de biocombustibil sunt mai mari decat credeam”

Într-un articol scris în martie anul trecut redam unele îngrijorări datorate dublării preţului la porumb în SUA şi Mexic. Porumbul este folosit pentru producerea biocombustibililor. Această creştere a preţurilor a declanşat o criză umanitară în rândul populaţiei sărace din Mexic.În România producţia de biocarburanţi a fost încurajată fiscal în 2007 dar începând cu 2008 aceştia sunt taxaţi la fel ca ceilalţi carburanţi. Totuşi sunt oferite subvenţii producătorilor agricoli.

Niciun comentariu:

 
eXTReMe Tracker